ЦСКА-София ще има стадион с капацитет 16 хиляди души, който

...
ЦСКА-София ще има стадион с капацитет 16 хиляди души, който
Коментари Харесай

Реконструкцията на стадион Българска армия: Проектът предвижда модерно покрито съоръжение с едва 16 000 седящи места и на стойност 90 млн. лв.

 Efbet Article Horizontal 1180X300
ЦСКА-София ще има стадион с потенциал 16 хиляди души, който ще е напълно затрупан. Това планува планът за реорганизация на " Българска войска ", показан от клуба и архитектурната компания IPA. Срокът за довеждане докрай е от 18 месеца до две години, а финансирането е напълно обезпечено.

" Това е частна инвестиция на притежателите, парите са обезпечени ", разяснява изпълнителният шеф на ЦСКА Филип Филипов.

В началото на месеца от клуба демонстрираха плана си пред министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

" Планувано е стадионът да коства към 80 - 90 млн. лв. ", разгласи Данаил Димов - изпълнителен шеф на " Спортни парцели - " Българска войска ". Той ще бъде от четвърта категория на УЕФА.

Изграждане на нов стадион на мястото на " Българска войска " стана допустимо, откакто ЦСКА-София и страната учредиха взаимно сдружение.

" Ние вършим реорганизация на стадиона. Новото, което вършим, е в границите на съществуващата рамка на " Българска войска ", разясниха от архитектурното бюро.

" От нормативна позиция няма проблеми да се реконструира стадионът, тъй като няма да се строят нови алеи. Да се реконструират съществуващи уреди няма никакъв нормативен проблем ", прибавиха от IPA.

От клуба и архитектурната компания разкриха още, че строителните действия в Борисовата градина ще бъдат редуцирани до най-малко.

" Сектори Б, В, Г ще бъдат изпълнени със сглобяеми детайли, в това число трибуните. Сектор А е една специфична част. Един от най-впечатляващите обекти в цялата постройка. Може да се дефинира като съвременна постройка на четири равнища ", прибавиха двете страни за проектите си.

От актуалната инфраструктура на " Българска войска " ще бъдат отстранени изкуствените стадиони пред бранш А. Там ще бъдат засадени 400 нови дървета, като на мястото няма да се строи нов паркинг. Очаква се оборудването да употребява паркоместата на Националния стадион " Васил Левски ". Изпълнителният шеф на " алените " Филип Филипов добави, че до завършването на оборудването тимът най-вероятно ще играе точно на националния стадион.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР