ЦСКА - София е победителят в конкурса за дългосрочно отдаване

...
ЦСКА - София е победителят в конкурса за дългосрочно отдаване
Коментари Харесай

"ЦСКА - София" беше обявен за победител в конкурса за базите

ЦСКА - София " е спечелилият в състезанието за дълготрайно отдаване чартърен на стадион " Българска войска " и спортно-тренировъчна база " Панчарево ". Клубът беше известен посредством известия, залепени на двете бази, както и на Националния стадион " Васил Левски ".

" ЦСКА София " предстоящо печели състезанието, защото беше единственият претендент. Малко преди коледните празници от спортното министерство, което е притежател на базите, употребени във времето от банкрутиралия ПФК ЦСКА АД, оповестиха, че клубът дава отговор на изискванията.

Ръководеният от Гриша Ганчев клуб предложи 62 хиляди лв. без Данък добавена стойност на месец за наем и 1.1 млн. лв. без Данък добавена стойност минимални вложения.

До седем дни би трябвало да бъде подписан договорът за дълготрайно прилагане. Той ще е за 10 години, като при промени в законодателството ще може да бъде повишен до 30 години. Такова предпочитание показаха от футболния клуб.

Предложените суми са малко над минимално изисканите в изискванията на състезанието - 60 хиляди лв. за наем и 1 млн. лв. за инвестиция. Друго условие е 800 хиляди лв. от наемната цена да се платят предплатено на четири вноски по 200 хиляди лв. до 31 декември 2020 година Сумата ще отиде за погасяването на отговорностите на банкрутиралия ПФК ЦСКА АД към Столичната община за такса боклук.

Сумата, заложена за вложенията, би трябвало да се вложи в спортните обекти за периода на контракта в процентно съответствие 70:30 сред " Българска войска " и комплекса в Панчарево. Според условията на състезанието тези вложения не подлежат на приспадане от дължимите месечни наемни вноски.

Интерес към базите имаше и третодивизионният " ЦСКА 1948 ". Аматьорският клуб в началото разгласи, че ще взе участие в състезанието, само че по-късно го дефинира за авансово решен и се отхвърли. " ЦСКА 1948 " не отговаряше на някои от изискванията, измежду които това за 5 млн. лв. най-малък капитал и 15 млн. лв. общ оборот за последните три финансови години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР