ЦСКА победи Септември (София) с минималното 1:0 в двубой от

...
ЦСКА победи Септември (София) с минималното 1:0 в двубой от
Коментари Харесай

Експериментален ЦСКА взе своето срещу Септември, Морено герой

ЦСКА победи Септември (София) с минималното 1:0 в дуел от шестия кръг на efbet Лига, игран на стадион " Българска войска ".

Треньорът на домакините Саша Илич бе заложил на друг състав спрямо последните мачове. Все отново играчите му демонстрираха непоклатимост в халфовата линия, като над всички довечера бе новото попълнение на " армейците " Джонатан Линдсет.

След безлично първо полувреме, " алените " въпреки всичко разпечатаха вратата на новака в елита, благодарения на Браян Морено (59`), който оформи и крайния резултат.

Така ЦСКА към този момент има актив от 13 точки, които подреждат тима на второто място във краткотрайното класиране. Септември пък е на 13-а позиция с 4 пункта.

" Армейците " владееха повече топката при започване на срещата, само че мъчно успяваха да стигнат до някаква заплаха пред вратата на Димитър Шейтанов поради добре подредената отбрана на Славко Матич.

Новаците във футболния ни хайлайф пък за следващ мач демонстрираха самочувствие и не се притесняваха да поглеждат към вратата на домакините и още в деветата минута Симеон Александров прати топката във вратата на Димитър Евтимов. Попадението му обаче бе анулирано поради засада.

В 27-ата минута Георги Йомов изведе Дюкенс Назон в наказателното поле, само че хаитянският нападател прати топката около лявата греда.

В 40-ата минута Йомов получи хубаво подаване от Джонатан Линдсет. Вместо да шутира обаче българинът опита да овладее топката. Шейтанов чакаше точно това. Вратарят съкрати дистанцията и Йомов стреля около вратата.

В началото на втората част домакините още веднъж владееха повече топката и търпеливо чакаха неточност в отбраната на Септември.

Търпението на " алените " даде резултат в 59-ата минута, откакто Браян Морено съумя да се разпише. Джонатан Линдсет напредна рисково и подаде към нападателя, който се озова самичък против вратаря и с обмислен удар по земя прати топката във вратата - 1:0.

В 71-вата минута новото попълнение на ЦСКА Джонатан Линдсет се измъкна сред трима футболисти на гостите и центрира, само че ударът с глава на Морено бе избавен от Шейтанов.

До края на срещата " алените " направляваха протичащото се на терена и не разрешиха да на играчите на Септември да стигнат до освен това в мача.
 Чаплата – изненадващият „ червен “ голмайстор
Чаплата – изненадващият „ червен “ голмайстор

Маурисио Гарсес с чудесно показване
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР