ЦСКА отбеляза в сайта си, че днес легендата на клуба

...
ЦСКА отбеляза в сайта си, че днес легендата на клуба
Коментари Харесай

ЦСКА почете Туньо, поздрави и Вальо Найденов за юбилея

ЦСКА означи в уеб страницата си, че през днешния ден легендата на клуба и българския футбол Трифон Иванов трябваше да навърши 57 години. Туньо остана вечно на 50...

" Непрежалимият Трифон Иванов през днешния ден щеше да навърши 57 години. Отиде си прекомерно рано, едвам на 50.

Той беше един от най-обичаните футболисти, които в миналото са се раждали в България.

Играчът, който вкара гол на Русия и класира страната ни на Световното състезание във Франция`98.

Туньо, както го назоваха всички на галено, е троент първенец на България с ЦСКА, а също и притежател на Купата на страната и Суперкупата. Защитникът с номер 3 даде началото на паметната победа над Левски с 5:0 на 1 октомври 1989, а след него Христо Стоичков наниза още 4 попадения в синята врата.

Иванов е първенец и на Австрия с Рапид Виена, като със зелено-белите игра и на край за КНК през 1996 година, изгубен от ПСЖ с 0:1.

Железният бранител вечно ще остане в нашите сърца! ", пишат от ЦСКА.

Същевременно ЦСКА честити 50-годишния празник на някогашния си футболист Валентин Найденов, който постоянно гледа тима от трибуните като почитател.

" Армейци,

Днес сърцатият бранител на ЦСКА Валентин Найденов чества своя 50-годишен празник.

Той се причислява към алените през 1998 година и става притежател на Купата на България през сезон 1998/99 година с ЦСКА.

Привържениците на най-успешния български футболен клуб още си спомнят страхотните му изяви в интернационалните мачове на отбора, когато ЦСКА доближава за първи път в историята си до 1/16 финалите в шампионата за Купата на УЕФА. В тях Валентин Найденов вкарва три гола, единият от които е попадение във вратата на испанския гранд Атлетико Мадрид. Преди това поредно са отстранени Белшина (Беларус), Молде (Норвегия) и Сервет (Швейцария).

До ден сегашен Валентин Найденов съвсем не пропуща мач на обичания ЦСКА и постоянно може да бъде видян на трибуните на стадион " Българска войска ".

Пожелаваме му доста здраве, благополучие, шанс, триумфи във всяко начинание и дългоденствие! ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР