ЦИК глоби лидера на партия "Воля" и кандидат за евродепутат

...
ЦИК глоби лидера на партия "Воля" и кандидат за евродепутат
Коментари Харесай

ЦИК глоби Веселин Марешки, обидил Каракачанов и Шивиков в интервюта за БНТ и bTV

ЦИК санкции водача на партия "Воля " и претендент за евродепутат Веселин Марешки поради нанесени обиди против различен претендент в две телевизионни излъчвания.
Жалба против Марешки е постъпила от Вътрешна македонска революционна организация след негово изявление в утринния блок на Българска национална телевизия на 7 май и изявление в предаването на bTV "Лице в лице ". Според жалбоподателите в двете излъчвания Марешки е употребявал неприемливи думи и квалификации против водача на Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиер Красимир Каракачанов и против претендента за евродепутат от Вътрешна македонска революционна организация Димитър Шивиков. Марешки нарекъл Красимир Каракачанов „ шкембе челник “, „ Краси – пет тераси “ и „ гастрольорът във военното министерство “. Кандидатите на Вътрешна македонска революционна организация са окачествени като „ политически измамници “ и „ тотално деградирали видове “. В изявлението по bTV Марешки декларира: „ Не мога да приема, че човек от листата на Вътрешна македонска революционна организация, пък бил той Шивиков, Джамбазки или някой различен урод... “. Димитър Шивиков също така е наименуван „ прехвален военачалник “ и „ псевдогенерал “. По негов адрес са и следните думи: „ Не схваща от знаците на българската войска, само че очевидно доста добре схваща от финикийските знаци на Красимир Каракачанов “.
Санкцията е съгласно член 183, алинея 4 от ИК, за което се планува санкция от 2000 до 5000 лв.. Изборният кодекс не разрешава в предизборната пропаганда да се накърняват положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите. ЦИК не оповестява точния размер на санкцията за Веселин Марешки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР