Цигуларят Чарли Сием ще има концерт на 30 октомври в

...
Цигуларят Чарли Сием ще има концерт на 30 октомври в
Коментари Харесай

Цигуларят Чарли Сием свири в зала България

Цигуларят Чарли Сием ще има концерт на 30 октомври в зала България. Той ще показа и план с огромна българска звезда.

Програмата включва произведения от Макс Брух, Камий Сен-Санс, Николо Паганини, Фриц Крайслер и Джон Уилямс. Премиерно ще звучи и музика на самия Сием – Cаnopy, както и музика на Петър Дънов.

Диригент на вечерта е Минко Ламбов.

Преди концерта Сием ще има майсторски клас с млади български гении от музикалните учебни заведения. „ С едно или няколко от  деца от този уъркшоп ще открие концерта си в зала България, показват уредниците.

Чарли Сием е роден в Лондон, в фамилията на един от най-заможните и авторитетни норвежки предприемачи. Започва да свири на цигулка от тригодишен, откакто чува музика от Бетовен (Violin Concerto) изпълнена от известния цигулар Йехуди Менухин. Две десетилетия по-късно Сием свири на същата тази цигулка, която слуша за първи път като дете. Тя е направена през 1735 година от италианския занаятчия Гуарнери дел Джезу и наречена D`Egville.

Чарли Сием учи в колежа Итън, завършв музика в Кеймбридж и специализира в кралския музикален лицей, в Лондон, под управлението на Ицхак Рашковски. От 2004 година до момента негов наставник е световноизвестния цигулар Шломо Минц.

Чарли Сием е модел на Карл Лагерфелд и на стилния фотограф Брус Уебър. Посланик и рекламно лице е на брандове  Джорджо Армани, Кристиан Диор, Хуго Бос, Ролс Ройс, Астон Мартин, Мазерати.

 

Билети

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР