Цифровото евро може да стане факт в рамките на настоящия

...
Цифровото евро може да стане факт в рамките на настоящия
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов: Цифровото евро може да стане факт в рамките на настоящия ЕП

Цифровото евро може да стане факт в границите на сегашния Европейски парламент. Целта е значително по-големи търговски и разплащателни размери да се правят безкасово. Това изясни в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " икономистът Румен Гълъбинов.

Той акцентира, че в тази ситуация водеща роля за регулацията ще бъде на Европейската централна банка (ЕЦБ).

" Всички страни-членки на Еврозоната и надлежно техните Централни банки ще носят отговорност за регулацията в обособените страни. Дигиталното евро се подсигурява от ЕЦБ. Дигиталното евро като блокчейн технология наподобява на криптовалутите, само че не е същото, тъй като там няма централни банки при криптовалутите, които да контролират тяхното развиване, до момента в който тук в тази ситуация е ясно кой стои зад всичко това ", обърна внимание икономистът.

По думите на Румен Гълъбинов цифровото (дигитално) евро е тип опция за обмяна и арбитражи сред цифровото евро и разнообразни криптовалути и с фиатните пари: " Предполага се, че цифровото евро ще има добра отбрана на персоналните данни на хората, а също по този начин против измами и кражба на еднаквост, или заплащане от трето лице, употребявайки идентичността на някой различен ", коменита още икономистът.

Той изрази убеденост посредством цифровото евро да понижат случаите, свързани с пране на пари и добави, че това е преимущество и от позиция понижаване на разноските за поддържане на паричното послание в Еврозоната.

" По-добър надзор на входящи и изходящи заплащания, проследимост на транзакциите. Блокчейн технологията разрешава това да остава постоянно диря при сходна транзакции за разлика от други, които и все още имаме ", добави още Гълъбинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР