Цифровите удостоверения за ваксинация, даващи възможност на хората да пътуват

...
Цифровите удостоверения за ваксинация, даващи възможност на хората да пътуват
Коментари Харесай

Меркел: Цифровите ваксинационни паспорти ще бъдат налични преди лятото

Цифровите удостоверения за имунизация, даващи опция на хората да пътуват в Европа макар пандемията от ковид, евентуално ще бъдат налични преди лятото, съобщи късно нощес немската канцлерка Ангела Меркел след първия ден от виртуална среща на водачите от Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

" Всички се съгласиха, че се нуждаем от цифрово имунизационно уверение ", сподели Меркел на конференция. По думите ѝ Европейската комисия ще има потребност от към три месеца, с цел да сътвори техническата основа за сходни документи.

До три месеца се чака Европейски Съюз да бъде механически подготвен за въвеждане на обединен номер за хората, които са имунизирани, преболедували са или са дали негативна проба при проучване. Това пък заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По нейните думи страните от Европейски Съюз са се споразумели за главните данни, които да бъдат вписвани към този номер и които да бъдат налични при инспекция в електронна система. Тя означи, че задачата е националните бази данни с тези номера да бъдат съвместими. Въпросът защо да служи тази информация, е напълно обособен, разясни Фон дер Лайен.

Въвеждането на паспорти за имунизация, което желаят някои страни като Гърция, няма да бъде заслужено към младежите, съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР