Цифровите технологии са сферата, в която Западните Балкани могат да

...
Цифровите технологии са сферата, в която Западните Балкани могат да
Коментари Харесай

Борисов: Технологиите се развиват, но контролът и управлението трябва да останат у човека

Цифровите технологии са сферата, в която Западните Балкани могат да потвърдят, че са водачи, сподели министър председателят Б ойко Борисов на откриването на Цифровата асамблея в НДК. Той уточни, че районът има силите, опциите и вложенията, които към този момент са направени.

П ремиерът акцентира, че ролята на индивида би трябвало да бъде съществена, тъй като колкото повече се развиват технологиите, толкоз повече би трябвало да се управлява тяхната активност. " Много е значимо главната мисловна активност за ръководството да остане в индивида ", добави Борисов.

По думите му в бъдеще ще има специалности, които могат да бъдат напълно сменени от роботи, само че контролът и ръководството би трябвало да остане у индивида. Затова, съгласно него, доста значимо е развиването и на образованието, макар че резултатите в тази сфера идват по-късно. Борисов уточни, че е заложено децата още от 3-ти клас да стартират да се учат да програмират.

Бойко Борисов акцентира, че е м ного значимо да се работи и по обезпечаването на нужната киберсигурност, тъй като заканите към този момент ще се придвижват на други равнища и ще стават все по-сериозни. " Когато една цяла система се ръководи от машина, в случай че я хакнеш нагледно казано, могат да падат самолети, да се удрят влакове или да се правят куп пакости в метрото, тъй като всичко е толкоз електронизирано и то към днешна дата ", добави министър председателят и добави, че технологиите не престават да се развиват непрекъснато. Затова той съобщи, че високите технологии изискват доста по-висока сигурност.



Премиерът Борисов се обърна към сътрудниците си от Западните Балкани и осведоми, че на 4 юли в Солун ще се съберат водачите на България, Румъния, Гърция и Сърбия,
откъдето дружно ще дойдат в София за срещата с Китай /16+1/ . Той смята, че редом с построяването на жп линиите и автомагистралите, би трябвало да се слагат и оптичните кабели, с цел да се приготви развиването на цифровата инфраструктура. Освен това се работи интензивно и по отпадането на роуминга, тъй като е потребно и за бизнеса и за хората. " Важното е Балканите да бъдем единни. Имаме необичаен късмет да покажем на света нашия си капацитет ", приключи Бойко Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР