Цифровата трансформация обхваща цялата енергийна групаBP e започнала да разчита

...
Цифровата трансформация обхваща цялата енергийна групаBP e започнала да разчита
Коментари Харесай

Бритиш Петролиум връща ИТ услугите „у дома“

Цифровата промяна обгръща цялата енергийна група

BP e почнала да разчита прекалено много на трети страни в ИТ услугите, признават от компанията

Нефтодобивният колос Бритиш Петролиум (BP) е в развой на преструктуриране, което цели да върне колкото се може повече от ИТ услугите, които компанията употребява, назад под нейната шапка. Това е част от стратегия за рационализация, която обгръща цялата енергийна група, с над 74 000 чиновници.

Анди Стърок, началник на ИТ трансформацията в BP, съобщи неотдавна, че енергийната компания е станала прекомерно подвластна от външни услуги. „ Погледнахме себе си и осъзнахме, че ние сме се трансформирали в ИТ организация, която обаче въобще не се занимава с ИТ , като вместо това наемахме други компании да удовлетворяват нашите ИТ потребности “, споделя Стърок.

Ето за какво BP преценя, че е належащо да върне осъществяването на тези услуги назад в самата компания. „ Детайлите на тази тактика съдържат думата „ цифров “ на всички места . Така че е страхотна опция за BP да трансформира ИТ освен в поддържаща функционалност, а в самото сърце на цялата компания “, добавя Стърок.

Самата стратегия има 5 съществени момента. Първият от тях е да се намерят нови способи на работа , които да включват концепции като „ Dev Ops ” и гъвкави (agile) способи на работа, които да съчетаят в едно кохерентно цяло, описа за трансформацията Георги Кацаров от Софтуерния университет.

Следващият главен миг е преобучение на целия разполагаем ИТ състав , предвид на новите потребности на компанията, с цел да може тя да стане самостоятелна от услугите на трети страни.

На трето място идват трансформациите на самите приложения , които компанията употребява за другите си потребности. „ Ние започнахме да сливаме другите съществени системи, да вземем за пример тези за запис на данни, тъй като колкото по-малко основи имаш, толкоз по-лесно можеш да изградиш системи за изцяло наблюдаване върху тях “, разяснява Стърок.

Четвъртият главен миг са самите платформи и автоматизация .

И най-после идва самото внедряване . През миналата година BP организира много опити в разнообразни аспекти на своя бизнес, с цел да тества плануваните тактики, както и някои облачни технологии. Тестовете бяха последвани от 12 пилотни плана през тази година и най-после – внедряване на резултатите в ИТ отделите на колоса.

BP твърдо има намерение да внедри колкото се може повече облачни технологии, като за задачата компанията е сключила контракти с Microsoft Azure за PaaS и с Workday за SaaS HR.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР