Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) откриват вариантите

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) откриват вариантите
Коментари Харесай

Новите варианти на Covid доминират в САЩ, но може ли това да е краят на заразата

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) откриват разновидностите KP.1.1 и KP.2 при взимане на проби от отпадъчни води, като откриват, че последните съставляват към една четвърт от новите случаи на Covid през предишния месец.

Сега обаче доктор по инфекциозни заболявания съобщи пред DailyMail.com, че тези нови разновидности, които трансформират " протеините на шипа " на ковид, наподобява също по този начин вършат пандемичната болест по-малко способна да прониква и заразява човешките кафези.

CDC warns of new Covid 'FLiRT' variants becoming dominant across the US - but here's why it could be the end of disease
— Daily Mail Online (@MailOnline)
Това кара медицинските експерти да предизвестяват за идна вълна от ковидоза това лято, която би трябвало да направи тези по-хитри, само че по-малко заразни варианти на вируса по-често срещани.

Това видимо разновидностите на FLiRT може да се оприличат на оръжие, което е по-малко рисково от револвер, само че е по-способно да избегне железен детектор.

След като избегнат тези отбрани, тяхната дарба, тяхната инфекциозност, не е толкоз огромна, колкото при някои от по-ранните разновидности.

Уебсайтовете на Центъра за надзор на болесттите демонстрират, че към 27 април има възможност инфекциите да се усилят на две места - в Тексас и Пуерто Рико.

В по-голямата част от Съединени американски щати обаче се следи спад или има възможност положението да намалее.

Само три % от популацията на Съединени американски щати е дало позитивен тест през последната седмица.

Въпреки това разновидностите на FLiRT са към момента нови и данните могат да се трансформират с течение на времето.

Breaking: CDC warns new Covid ‘FLiRT’ variants will become dominant in US – but here’s why it could be the end of the disease
— WhatsNew2Day (@whatsn2day)
Макар да е правилно, че от началото на 2024 година до момента новите случаи на Covid и хоспитализациите имат низходяща наклонност, откривателите са следили и неравности в този низходящ надолнище, свидетелстващи за идна вълна от разновидности на FLiRT.

Ученият по данни Джей Уейланд, който си е спечелил репутацията на прецизен предсказващ трендовете при Covid, е основал тревожна графика, екстраполираща накъде може да се насочат KP.2 и KP.1.1 въз основа на проби от варианти на вируса Covid, открити в отпадни или канализационни води.

Моделът на Уайланд предвижда, че случаите могат да стартират да се усилват още веднъж още в края на май.

Според откриватели от Япония и Обединеното кралство, които бяха измежду първите, характеризирали варианта KP.2 през април тази година, новата разновидност на Covid има най-малко " три размени " в своя " протеин на шипа " спрямо най-конкурентния зимен вариант JN.1.

Тези белтъци на шипа, сходно на микроскопични кукички от външната страна на вируса, оказват помощ на Covid да проникне и да болести човешките кафези, изключително неповторимите белтъци на шипа на най-заразните варианти на Covid.

CDC warns of new Covid 'FLiRT' variants becoming dominant across the US - but here's why it could be the end of disease
— 17GEN4 (@RazeAxiom)
Но тези шиповидни протеини са също по този начин основен идентификационен маркер, употребен във имунизациите, с цел да помогне на човешките имунни системи да разпознават и нападат вируса в тялото.

Необичайният нов spike протеин на FLiRT разновидностите на Covid е оказал помощ за прикриването му от имунните системи, като е дал на KP.2 и KP.1.1 " по-висока вирусна склонност ", както пишат японските и английските откриватели, подготвяйки го да се трансформира в " преобладаваща линия в международен мащаб ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР