Предупредителен протест при повече от 2/3 във висшите училища у

...
Предупредителен протест при повече от 2/3 във висшите училища у
Коментари Харесай

Синдикат Висше образование и наука: Протест няма да има нито днес, нито в следващите дни

П редупредителен митинг при повече от 2/3 във висшите учебни заведения у нас обхвана 44 частни и държавни университети от общо 51 в страната.

В понеделник те не отвориха порти и занятия не се организират.

Размерът на заплатите е измежду аргументите за недоволството. Председателят на Съвета на ректорите съобщи, че дейностите им са отговор на неналичието на поредна политика на страната към висшите образователни заведения.

Какво значи, че синдикатите остават в протестна подготвеност и ще премине ли тя в интензивно изложение на недоволството? Темата разяснява ръководителят на браншовия профсъюз „ Висше обучение и просвета “ Лиляна Вълчева в ефира на 

 

Тя съобщи, че синдикатите водят договаряния с властта. По нейни думи митингът не се анулира, а се отсрочва до 30 юни, защото значима цел е да се обезпечат средствата за осъществяване на Закона за висшето обучение. Тя прикани ръководителя на Съвета на ректорите, проф. Миглена Темелкова, да вниква по-детайлно в тематиката.

Вълчева сподели още, че първият кръг от договаряния е сполучлив и ще бъдат отпуснати част от нужните средства, само че предстоят още диалози.

„ Няма да има митинг нито през днешния ден, нито в идващите дни. Трябва да договорим нещата, да ги преизчислим. Ако до 30 юни това не се случи, тогава ще протестираме “, изясни Вълчева.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР