Срещу инвазията на азиатски стършели в Европа се борят властите

...
Срещу инвазията на азиатски стършели в Европа се борят властите
Коментари Харесай

Срещу инвазията на азиатски стършели в Европа: Властите в Обединеното кралство молят за съдействие

Срещу нашествието на азиатски стършели в Европа се борят управляващите от Обединеното кралство. 

Хората в Обединеното кралство са призовани да оповестяват за наблюдения на азиатски стършели това лято, защото природозащитни организации предизвестяват за евентуален скок на нездравословните инвазивни видове.

(Във видеото може да научите повече за: Смъртоносни стършели | Десет животни, които ще ви убият)

Главният фитосанитарен контрольор на Обединеното кралство Никола Спенс прикани пчеларите и необятната общност да оповестяват за видяни стършели, откакто предходната година в страната са били видяни рекорден брой такива.

Азиатските стършели не съставляват по-голям риск за човешкото здраве от локалните стършели, само че заплашват медоносните пчели и насекомите опрашители.

Насекомите могат да изядат до 50 медоносни пчели дневно и съвсем несъмнено " се развъждат и живеят в Обединеното кралство " , предизвести през март Пол Херингтън, шеф по връзките и ангажираността в благотворителната организация Buglife.

Министерството на околната среда, храните и селските региони (DEFRA) съобщи, че типът към момента не е открит в Обединеното кралство тази година, само че ранното хващане е от главно значение за напъните за премахване.

People are being urged to report sightings of Asian hornets this summer as nature groups warn of a potential surge in damaging invasive non-native species

Read more
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР