Китайската инвазия в Европа започва с пълна сила, но истината

...
Китайската инвазия в Европа започва с пълна сила, но истината
Коментари Харесай

Олимпийски шампион и много кожа: новото начало на Great Wall в България

Китайската инвазия в Европа стартира с цялостна мощ, само че истината е, че Great Wall Motor е на родния пазар към този момент 13 години, за което време марката е осъществили над 8000 продажби. Преди години този триумф бе реализиран и благодарение на завода в с. Баховица, и с няколко държавни поръчки, само че главното е, че продуктите през днешния ден нямат нищо общо с продуктите от преди години.

За въпросните 13 години моделите на Great Wall направиха в действителност голям скок и като дизайн, само че най-много като качество. Доказаха го и трите продукта, които формалният представител на китайската марка (Българска Автомобилна Индустрия, БАИ) показа пред профилираните медии: Ora 03, Wey 03 и Wey 05.
 Симоня Дянкова и Ora 03
С тези три модела умерено може да се каже, че стартира новата епоха за Great Wall в България и Европа. За задачата марката има нов дипломат, ново, красиво и позлатено лице – Симона Дянкова, олимпийски първенец от Токио 2020, капитан на тима по художествена гимнастика.

Супер сполучливата гимнастичка показа усещанията си от напълно електрическата Ora 03, чийто дипломат е Симона. Компактният градски електрически автомобил се създава дружно с... новото потомство на MINI Cooper в Китай. Дизайнът на Ora 03 е една от най-отличителните черти на модела, въодушевен от 60-те години на предишния век.

Платформата (L.E.M.O.N) е модулна и особено създадена за електрически автомобили, тя разрешава монтирането на акумулатори с потенциал 48 kWh и 63 kWh. Ora 03 се задвижва от синхронен електромотор с непрекъснати магнити, генериращ 126 kW мощ и 250 Нм, които подсигуряват пробег в града на ток до 310 км.
 Симоня Дянкова Ora 03
Голямата въпросителна – надеждността. В случая новите артикули на Great Wall за Европа могат да се похвалят с 5 звезди за сигурност, това важи както за Ora 03, по този начин и за Wey 03 и Wey 05.

Иначе моделът се предлага с гаранция от 5 години без ограничаване на пробега и 8 години или 160 000 км на батерията. По случай лансирането на модела на пазара БАИ предлага ценово преимущество на първите клиенти от 10 000 лева

За мен огромният акцент обаче е Wey 05, супер първокласен SUV с дължина от близо 4,9 м и междуосие 2,9 м. Това го слага непосредствено против BMW X5 и Mercedes GLE като размери.

Но най-впечатляващото при този модел е чувството за разкош, което те лъха още при първия допир с модел.

Отвън има огромно количество хром, може би повече от нужното, само че Мечо Пух си го е споделил: „ Колкото повече, толкоз повече “. Далеч по-впечатляващ е интериорът, в който безусловно „ мирише на разкош “, както споделяше Христо Стоичков преди години по адрес на Infiniti.

Интериорът е доминиран от кожа и велур, централният екран е с отлична графика и много интуитивна ориентировка, металните високоговорители на аудио системата Infinity е единствено щрих от това, което предлага моделът.

А той е впечатляващ и като механика. Тук ще отворя една скоба: ще би трябвало да изчакаме няколко години, с цел да се натрупа задоволително база данни за здравината на колите. Иначе моделът разчита на 2,0-литров мотор с 204 к.с., огромна батерия с потенциал 40 kWh и два електромотора. Резултатът е систематична мощ от 476 к.с. и 847 Нм, които форсират тежащия 2,3 тона автомобил до 100 км/ч за 5 секунди. И, с помощта на огромната батерия, той може да измине на ток до 146 км (WLTP), което е непостижимо за директните му съперници.

Непостижима е и цената му, топ осъществяването на Wey 05 излиза към 120 000 лева Ехидният въпрос го слушам незабавно: „ за китаец “? Да, китайски автомобил, струващ много, само че в действителност моделът предлага безусловно всичко, което може да предложи един огромен SUV, гарниран с доста кожа и Алкантара

Моделът е с 5 звезди за сигурност, има 5 години гаранция без ограничаване на пробега, 8 години или 160 000 км гаранция на батерията.

Подробно ще разкажем за Wey 05, когато навъртим малко повече тестови километри с него, само че първите ни усещания са в действителност положителни.

Още автомобилни вести четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР