Центристката партия АНО на Бабиш бе основана с обещания за

...
Центристката партия АНО на Бабиш бе основана с обещания за
Коментари Харесай

Фаворитът на изборите в Чехия Бабиш обещава по-ниски данъци и повече инвестиции

Центристката партия АНО на Бабиш бе учредена с обещания за битка с корупцията и за ръководство на страната като компания

Още по тематиката
Чехия желае западни компании в страната да вдигнат заплатите

Премиерът разисква казуса на среща с водачите на Франция и Австрия
23 авг 2017
Водещата партия в Чехия дава обещание да понижи налозите

Минималната заплата в страната може да стане 610 евро
18 юни 2017 Следващото държавно управление ще се изправи пред по-бавен напредък и задължения за по-високи разноски. Фаворитът за идващ министър председател на Чехия - Андрей Бабиш, дава обещание вложения в инфраструктура и понижаване на данъчното задължение за компании и жители. Това обаче може да попречи на балансирането на бюджета, което е също измежду неговите предизборни задължения, написа Reuters.

Милиардерът бизнесмен и неговата партия АНО поддържаха държавните финанси във форма на фона на бързоразвиващата се стопанска система като съдружен сътрудник във воденото от социалдемократите държавно управление. Това укрепва бизнес имиджа на партията преди изборите на 20-21 октомври.

Но до момента в който спадът на държавния дълг и първият бюджетен остатък от две десетилетия даваха на актуалните ръководещи опция за покачване на заплатите, идващото държавно управление ще се изправи пред по-бавен напредък и задължения за по-високи разноски. " Пътят за новия финансов министър няма да бъде толкоз равен, колкото беше през предходните четири години. Не бих желал да съм на негово място ", споделя Павел Собисек, основен икономист на UniCredit в Прага.

Значителна преднина

Центристката партия АНО на Бабиш, която беше учредена с обещания за битка с корупцията и за ръководство на страната като компания от неговата империя, има забележителна преднина в социологическите проучвания. Тя е подпомагана от обстоятелството, че стопанска система на страната е една от най-бързо растящите в Европа. Очакванията са за напредък от над 3% за тази и идната година, а рекордно ниската безработица докара до най-голямото нарастване на заплатите от десетилетие.

След като АНО към този момент контролираше държавните финанси, ново държавно управление с нея отпред дава обещание, че няма да подхваща основни промени в икономическите политики. Партията се опълчи на настояванията на социалдемократите за налози върху банковия бранш. Засега тя е срещу приемане на еврото и желае да понижи капиталовите дотации с изключение на за планове с по-висока стойност.

АНО счита, че държавният бюджет е като този на всяко домакинство или компания - разноските би трябвало да подхождат на приходите в дълготраен проект. Но капиталовите проекти и орязването на налозите от страна на партията може да влязат в конфликт с това схващане.

Миналата година АНО поддържа ограничения на съдружното държавно управление като повдигане на заплатите с 10-15% за чиновниците в държавния бранш и по-високи пенсии. Сега партията ще има по-силни позиции при реализиране на проектите си, в това число вложения в учебни заведения и пътища. Обещанието й е да построи 170 км нови автомагистрали до 2021 година

Надолу, надолу

По отношение на налозите АНО желае да понижи налога върху продажбите на всичко - от месо, мляко и масло до шивашки услуги, фризьорство и наливна бира. Също по този начин възнамерява да намали налога върху приходите за множеството служащи от 20 на 19%.

Партията декларира, че нейните ограничения за възстановяване на събираемостта на налозите подвигат приходите. " Намаляваме налозите, защото считаме, че ще събираме толкоз, колкото със настоящето държавно управление ", показва Бабиш.
Най-големият частен шеф
Бабиш е вторият най-богат човек в Чехия. Той провокира мощни и спорни реакции у чехите, само че в никакъв случай не е бил толкоз покрай това да стане министър председател след политическата рецесия. Неговата група " Агроферт " е конгломерат от над 250 компании, включващи химическата промишленост, земеделието и медиите. Според Forbes благосъстоянието му се прави оценка на 3.4 милиарда $. Бабиш е най-големият частен шеф в Чехия, като в неговите компании работят над 34 хиляди души. Тази година Бабиш трансферира активите си в концерн, с цел да се съобрази с ново законодателство за спор на ползи.
Чешките управляващи проверяват малките врати в законодателството, които Бабиш е употребявал, с цел да закупи облигации, които не се таксуват с налози от компанията си преди няколко години, както и европейските дотации, дадени на компания, след това добита от него. Той отхвърля да е нарушавал закона и споделя, че обвиняванията против него са политически стимулирани.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР