Централното разузнавателно бюро (ЦРУ) на САЩ публикува в социалната мрежа

...
Централното разузнавателно бюро (ЦРУ) на САЩ публикува в социалната мрежа
Коментари Харесай

ЦРУ публикува сензационен документ за смъртта на Тито, но...

Централното разследващо бюро (ЦРУ) на Съединени американски щати разгласява в обществената мрежа „ Туитър “ документ за гибелта на югославския водач Йосип Броз Тито, който от 1980 година насам се пази в музея на американската разследваща организация. Това отбелязва скопското електронно издание МКД.

На формалния си профил в „ Туитър “ Централно разузнавателно управление на САЩ постна фотография на документа с текст „ Музеен артефакт на седмицата: доклад на Външната осведомителна работа на Централно разузнавателно управление на САЩ “, в който се оповестява за гибелта на Тито, прецизира Фокус.

В бележката се твърди, че за кончината на югославския водач е предало „ Радио Букурещ “ на 4 май 1980 година в 19 часа локално време. Изглежда обаче и най-хубавите шпиони бъркат, тъй като новината е обявена на първо време от „ Радио Белград “.

Някой от оперативните чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ е объркал столиците на двете прилежащи страни, излиза наяве от оповестения документ.

Но грешките не стопират дотук.

По-нататък в текста написа, че първи за гибелта на Тито са научили феновете на „ Телевизия Загреб “ от тогавашния водещ на новините Мирослав Лилич.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР