Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ в РС Македония

...
Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ в РС Македония
Коментари Харесай

Управляващата партия в Македония подкрепи френското предложение

Централният съвет на ръководещия Социалдемократически съюз /СДСМ/ в районен съд Македония единомислещо поддържа френското предложение за започване на договаряния на страната за участие в Европейски Съюз.

Заседанието се организира късно тази нощ. В известието от партията се споделя, че " решението е взето в интерес на държавните и национални ползи, както и на стратегическите цели за участие в Европейски Съюз ". С това си решение на процедура партията на премиера Димитър Ковачевски утвърждава започването на договаряния за пълноправно участие в Европейски Съюз според препоръчаната Преговорна рамка от 30-ти юни от страна на Франция, която по това време бе ръководител на Европейския съвет.

Според СДСМ " партията изрично застава зад безусловното ценене на езика, идентичността, както и на историческите и културни специфики на македонския народ, за които не се преговоря с Европейски Съюз по никакъв метод ". От партията на Ковачевски чакат тези правила да бъдат подкрепени " от всички политически обединения в Народното събрание според парламентарните процедури "

" По време на преговорния развой държавното управление и всички останали институции би трябвало да съблюдават Резолюцията на Народното събрание по отношение на македонските червени линии ", се споделя още в известието от СДСМ, което бе публикувано малко след среднощ българско време.

" Страната ни е изправена пред доста значимо решение за нейното бъдеще и постигането на още една стратегическа цел - започване на договаряния за Европейски Съюз със предпазен македонски език. Това значи и окончателното затваряне на въпросите за идентичността. Получихме предложение, което ни подсигурява, чист македонски език. Двустранните и историческите въпроси са отвън Преговорната рамка. Всички политически партии би трябвало да работят отговорно, държавнически и рационално. Всички дружно би трябвало да вземем дълго чаканото държавно решение за продължение на евроинтеграцията на страната ", акцентират още от СДСМ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР