Централната избирателна комисия все още не знае какви ще са

...
Централната избирателна комисия все още не знае какви ще са
Коментари Харесай

ЦИК все още не знае какви ще са устройствата за видеонаблюдението на вота | Предполагат, че ще бъдат използвани телефони

Централната изборна комисия към момента не знае какви ще са устройствата за видеонаблюдението на вота. Това сподели представителят на комисията Росица Матева.

„ ЦИК има желанието да разпише в детайли дейностите, които би трябвало да прави ръководителят на Избирателната комисия след привършване на изборния ден, преди старта на преброяването, с включване на устройството, разполагане на масата, на която ще се брои. Но ЦИК би трябвало да получи информация какви ще бъдат тези устройства, а и даже да ги забележим “, сподели Матева.
И допусна, че ще бъдат употребявани телефони.

По думите ѝ в комисията идват писма с въпроси за размерите и типа на параваните.

От ЦИК изпращат тези запитвания към Министерски съвет, а отговорът на администрацията там е, че не е належащо решението за параваните да е централизирано.

По-малко от три седмици преди изборите общините към момента нямат изясненост какви паравани би трябвало да се обезпечат в секциите за гласоподаване, тъй като на изборите на 2 април не би трябвало да има кабинки.

Красимир Иванов, шеф Дирекция „ АПИО “ - Община Монтана, сподели, че на никое място не е написано какви да бъдат параваните, а в Изборния кодекс думата „ кабина “ е сменена с „ заслон “, без спомагателни разяснения. Той уточни, че са отправяли въпроси, само че нямат отговори, а са притиснати от времето.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР