Централната избирателна комисия ще качи на сайта си симулатор за

...
Централната избирателна комисия ще качи на сайта си симулатор за
Коментари Харесай

ЦИК качва на сайта си симулатор за машинно гласуване

Централната изборна комисия ще качи на уеб страницата си симулатор за машинно гласоподаване. Това ще стане идната седмица. Планира се и в Районните изборни комисии да бъдат доставени по 3 устройства, с цел да се открият пунктове, в които всеки да може да се опитва с машинното гласоподаване.

Това изясни представителят на ЦИК Цветозар Томов в предаването „ Карай направо” на NOVA.

Опитите са посочили, че хората, които през април са дали своят вот на машина, се оправят с 24 секунди по-бързо от останалите. Затруднения пък могат да срещнат възрастни и нискообразовани хора, които живеят на село и не са виждали преди машина.

Томов е безапелационен, че в случай че някой не може да се оправи с машината, членовете на комисията няма да имат право да отидат и да му оказват помощ. Нито ще има право и на компаньон.

Няма да могат да гласоподават и гласоподавателите, които навръх 11 юли ще са на отмора в хотел.

Около 9600 е общият брой на местата, където би трябвало да се гласоподава с машини. В това число са и секциите в чужбина. Страната ни разполага с толкоз машини, увери Томов. Допълнителните 1500 машини били нужни, с цел да може в най-многолюдните секции да има второ устройство и изборният развой да протече по-спокойно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР