Централната избирателна комисия е взела решение да санкционира аптекарско-петролния бизнесмен

...
Централната избирателна комисия е взела решение да санкционира аптекарско-петролния бизнесмен
Коментари Харесай

ЦИК глобява Марешки за реклама, излъчвана преди старта на кампанията

Централната изборна комисия е взела решение да глоби аптекарско-петролния предприемач и партиен водач Веселин Марешки за комерсиална реклама с избирателен темперамент, предавана по малкия екран преди формалния старт на акцията.

Сигналът за нарушаването е подаден от Партия на Зелените.

Става въпрос за рекламен клип на партията, в който Марешки популяризира евролистата, която води посредством бизнеса си с аптеки и бензиностанции. Това е нарушаване на Изборния кодекс.

" Излъчените клипове съставляват комерсиална реклама, по време на която се насочат политически внушения в интерес на политическа партия „ ВОЛЯ “ и господин Веселин Найденов Марешки, което съставлява нарушаване на наредбата на член 191 ИК. Клипът, излъчен на 05.04.2019 година и на 20.04.2019 година в стратегия „ Б ТВ “, стартира с комерсиална реклама на медикаменти, следват фрагменти от аптеки, в които се демонстрира господин Веселин Найденов Марешки и приключва с апел „ Заедно да спрем грабежа, ние от ВОЛЯ сме българските родолюбци “. Клипът, излъчен на 04.04.2019 година, стартира с комерсиална реклама на бензиностанция на Веселин Найденов Марешки и на комерсиална реклама на медикаменти, след които се демонстрира господин Веселин Найденов Марешки и приключва с апел „ Заедно да спрем грабежа, ние от ВОЛЯ сме българските родолюбци “, се споделя в решението, взето на вчерашното съвещание на ЦИК.

С него се оправомощава ръководителят на ЦИК да сформира акт за откритото нарушаване на Марешки, който да се изпрати на регионалния шеф на област Варна за издаване на наказателно разпореждане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР