Централната банка на Англия разкри дизайна на банкнотите на крал

...
Централната банка на Англия разкри дизайна на банкнотите на крал
Коментари Харесай

Показаха новите банкноти с лика на крал Чарлз III

Централната банка на Англия разкри дизайна на банкнотите на крал. Портретът на краля ще се появи върху съществуващите дизайни на четирите полимерни банкноти (£5, £10, £20 и £50), без други промени в съществуващите дизайни.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 198
Образът на краля ще се появи на лицевата страна на банкнотите, както и в камея в транспарантното защитно прозорче. 

Очаква се новите банкноти да влязат в обращение доникъде на 2024 година Всички полимерни банкноти с портрет на починалата кралица Елизабет II остават законно платежно средство и обществеността може да продължи да ги употребява както нормално, оповестяват от банката.

За да се сведе до най-малко екологичното и финансовото влияние на тази смяна, нови банкноти ще бъдат отпечатани единствено за подмяна на износени банкноти и с цел да се отговори на всяко общо нарастване на търсенето на банкноти, безапелационни са от банката. 

„ Много съм горделив, че банката пуска дизайна на нашите нови банкноти, които ще носят портрет на крал. Това е значим миг, защото кралят е едвам вторият монарх, изобразен на нашите банкноти. Хората ще могат да употребяват тези нови банкноти, когато стартират да влизат в обращение през 2024 година ", сподели гуверньорът на банката Андрю Бейли.



Снимка: Bank of England 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР