Центърът за подпомагане на бежанците от Украйна, който се намира

...
Центърът за подпомагане на бежанците от Украйна, който се намира
Коментари Харесай

Реорганизират центъра за бежанци във Варна

Центърът за подкрепяне на бежанците от Украйна, който се намира в Двореца на културата и спорта във Варна ще бъде разграничен на две елементи. Това съобщи в " Денят стартира " регионалният шеф на Варна Благомир Коцев.

В Двореца на културата и спорта ще продължи да се оказва помощ по регистрация, настаняване и даване на първичен пакет филантропична помощ за идващите от Украйна.

Подробности вижте в директното включване на Мариана Малева.

Продоволствената помощ, от която се възползват и доста от към този момент настанените хора, като облекла, хигиенични материали и консумативи, ще бъде изнесена в различен пункт в кв. " Чайка ", бл. 68.

" Така ще се образуват две точки - за първична и вторична помощ. В настоящия център остава първичната помощ за хората, които одеве са пристигнали у нас, а в Център 2 в кв. " Чайка ", ще могат да идват тези, които към този момент са се настанили и се нуждаут от продоволствия като храна, облекла и друга помощ от донори. " - сподели регионалният шеф на Варна.

Междувременно в центъра в Двореца на културата и спорта не престават да идват бежанци от Украйна. Снощи там са пристигнали 3 рейса с хора, бягащи от войната, измежду тях и бегълци от обсадения Мариупол.

От началото на войната над 35 000 души са потърсили филантропична помощ в центъра в Двореца на културата и спорта. С помощта на доброволците там над 13 000 души са получили регистрация, от които над 5000 деца, регистрира Николай Стефанов, координатор в Центъра за помощ за бежанци от Украйна във Варна.

Хората, потърсили избавление у нас, са настанени допълнително от 90 хотела по Черноморието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР