Центърът за образователна интеграция на деца и ученици от етническите

...
Центърът за образователна интеграция на деца и ученици от етническите
Коментари Харесай

Център за образователна интеграция на деца от етническите малцинства набира проекти

Центърът за просветителна интеграция на деца и възпитаници от етническите малцинства набира планове, които да оказват помощ за приобщаването на тези групи.

Идеите могат да се подават до края на август, оповестиха от Националното съдружие на общините.

Центърът набира оферти за планове от детски градини, учебни заведения, центрове за поддръжка за личностно развиване, специфична просветителна поддръжка, специализиращи обслужващи звена, районни ръководства на образованието, висши учебни заведения и общини.

Сред целите по предстоящите планове са реализиране на взаимоотношение сред децата и учениците от друг етнически генезис за приемане на междукултурните полезности и многообразието в просветителната среда.

Друг приоритет са действия за просветителна интеграция на деца и възпитаници от етническите малцинства в уязвимо състояние за задържането им в учебно заведение.

Пълноценна социализация на деца и възпитаници от малцинствата посредством действия за подвижност, за възпитаници, учители и родители е идващият приоритет с опциите на най-големия бюджет - от 300 000 лв..

Взаимодействие сред родители от друг етнически генезис за основаване на благоприятна  мултикултурна среда е още една опция със съпоставим бюджет.

Търсят се планове с благоприятни условия за десегрегация на сегрегирани просветителни институции.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР