Центърът за анализ на стратегии и технологии (ЦАСT) обеща един

...
Центърът за анализ на стратегии и технологии (ЦАСT) обеща един
Коментари Харесай

Русия обяви награда за залавянето на естонския робот THeMIS в Украйна

Центърът за разбор на тактики и технологии (ЦАСT) даде обещание един милион рубли на всеки, който успее да залови естонската роботизирана платформа THeMIS в Украйна и да я трансферира на съветското министерство на защитата.

Според информацията, с която разполага организацията, през август Киев към този момент е получил първия образец от такова съоръжение. Очаква се скоро в Украйна да бъдат доставени още няколко платформи. Предвижда се те да се употребяват главно за евакуация на ранени и доставка на муниции.

„ Поради обстоятелството, че това устройство съставлява безспорен механически интерес, Центърът за разбор на тактики и технологии афишира премия от един милион рубли за всеки боен или чиновник на правоприлагащите органи или група от тях, които заловят платформата THeMIS в Украйна допълнително или по-малко изцяло положение и я дават разполагаем на съветското министерство на защитата “, се споделя в изказване на центъра.

Предложението за награждаването е в съгласие със съответните структури. Можете да го получите съгласно резултатите от заключението на експерти от Министерството на защитата при инспекцията на трофея.

По думите на шефа на центъра Руслан Пухов премията е оповестена по няколко аргументи. На първо място, това е респект към паметта на създателя на ЦАCT Константин Макиенко, който умря през май 2021 година В допълнение към научната си активност, от 2014 година той персонално оказва помощ на жителите и бранителите на Донбас. Пухов означи, че по този метод центърът се стреми да продължи работата на Макиенко.

Второ, по негово мнение, изследването на THeMIS ще бъде потребно за по-нататъшното създаване на съветски наземни роботизирани системи.

„ От всички мостри на военна техника, които се доставят в Украйна, доста малко системи могат да бъдат наречени в действителност съвременни, новаторски. Тази платформа е в действителност нова, това е, на което би трябвало да се обърне внимание - това е същинска иновация, това е бъдещето на войната ”, изясни Пухов.

THeMIS е стартовият и " марков " артикул на естонската компания Milrem Robotics. Проектът за закупуването им за Киев е иницииран от някогашния президент Петро Порошенко взаимно с доброволческия медицински отряд „ Хоспиталери “.

Освен Украйна, платформите са получени от въоръжените сили на 11 страни, седем от които са членки на НАТО. Става дума за Естония, Германия, Франция, Холандия, Норвегия, Англия и Съединени американски щати. Известно е, че THеMIS са употребявани и във военната интервенция на Европейски Съюз в Мали.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР