Цените при производителите в Германия се повишиха с рекордни темпове

...
Цените при производителите в Германия се повишиха с рекордни темпове
Коментари Харесай

Производствените цени растат в Германия с рекордна скорост

Цените при производителите в Германия се покачиха с рекордни темпове през май, отбелязвайки най-бързото нарастване от началото на събирането на данни през 1949 година , заяви в понеделник статистическата работа на страната, представена от европейската редакция на " Политико ".

Цените при производител на промишлени артикули са се нараснали с 33,6 % спрямо май 2021 година Тези цени в Германия бележат нов връх всеки месец от декември 2021 година

Увеличенията на цените не престават да се дължат най-вече на покачващите се енергийни разноски, които са нарастнали с 87,1 % спрямо май 2021 година Природният газ , на който немската промишленост разчита в огромна степен, скочи със 148,1 % . Германия разгласи в неделя, че ще понижи потреблението на газ и ще съхранява допустимо най-вече природен газ на фона на опасенията, че Русия може да спре доставките.



Общият показател, като се изключи силата, е повишен с 16,5 % спрямо май 2021 година, което демонстрира, че ценовият напън става все по-широко публикуван.

Продължаващото повишаване на цените на производител допуска, че инфлацията на потребителските цени към момента не е достигнала своя връх.

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард разяснява предходната сруда , говорейки на събитие, проведено от Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки, че единствено фискалните управляващи могат фактически да се оправят с въздействието на скока на цените на силата .

Лагард загатна, че фискалните управляващи би трябвало да са тези, които подсигуряват, че " дотациите, заемите, отстъпките, тласъците фактически могат да бъдат ориентирани към тези, които са най-уязвими ", защото паричната политика " не може да реализира " това .

Германският финансов министър Кристиан Линднер сподели, че съществува риск от интервал на висока инфлацияи невисок напредък след нахлуването на Русия в Украйна, което докара до още по-висока инфлация, заяви " Ройтерс ".

" Стагфлацията е вероятен сюжет ", сподели той на конференция на фамилни компании в Берлин в понеделник.

Той разяснява, че против ценовият напън може най-добре да се противодейства посредством унищожаване на дотациите , които преди са били отпускани за поддържане на стопанската система,и че Германия и Европа би трябвало да се върнат към фискалната дисциплинираност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР