Цените на смартфоните се увеличават с всяка изминала година. Производителите

...
Цените на смартфоните се увеличават с всяка изминала година. Производителите
Коментари Харесай

За поддръжката на 5G мобилна връзка Qualcomm ще взема по $16 от всеки смартфон

Цените на смарт телефоните се усилват с всяка минала година. Производителите изясняват това с нарасналите цени на суровините, с високите цени на проучвания, с увеличените на заплатите и така нататък Но през днешния ден се появи нещо ново.
За своя принос в развиването на 5G технологията, Qualcomm има намерение да взема по $16 авторски хонорари за потреблението на нейния патент. По този метод, междинната цена на смарт телефоните с поддръжката на 5G мобилна връзка ще бъде в региона на към $500.



Първите смарт телефони с поддръжката на мобилни мрежи от пето потомство се чакат при започване на 2019 година. Qualcomm към този момент има поддръжката на някои китайски производители, в това число Lenovo, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE и Wingtech.

В създаването на 5G технологията участваха и фирмите Ericsson, Huawei и Intel, които също желаят лицензни такси, единствено че по-скромни – по към $3,5 на всеки продаден телефон.



Това са цените единствено на лицензите, специфичният чип за 5G ще се създава от Qualcomm и неговата цена ще се калкулира настрана.

При флагманските смарт телефони това нарастване на процедура няма да се усети, само че бюджетните модели на някои китайски производители осезателно ще нарастнат. Явно с навлизането на 5G технологията американската Qualcomm ще завоюва маса пари.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР