Цените на природния газ на европейските борси се увеличават с

...
Цените на природния газ на европейските борси се увеличават с
Коментари Харесай

Планираното за октомври поскъпване на газа дойде през септември

Цените на природния газ на европейските тържища се усилват с по-голяма от плануваната скорост и за септември енергийният регулатор одобри цената, която " Булгаргаз " очакваше за октомври.

Внесеното заявление от държавния публичен снабдител на 10 август бе за 67.33 лева, а прогнозата за октомври бе за 69.76 лева или 35.67 евро за мегаватчас. Тъй като " Булгаргаз " следи до последно придвижванията по европейските тържища, които са част от образуването на цената на доставяното от " Газпром " гориво, на 1 септември е импортирано изменено заявление, което към този момент е за цена от 69.40 лева Тя е одобрена от Комисията за енергийно и водно контролиране.

От " Булгаргаз " и регулатора обаче подчертават, че даже и с това значително нарастване от над 20 %, цената на природния газ у нас ще е с 20 на 100 по-ниска от тази на европейските тържища.

Според изчисленията на държавното сдружение, с помощта на по-ниските му цени по отношение на европейските, от началото на годината българските битови и бизнес консуматори са икономисали 10 млн. лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР