Цените на петрола се повишиха във вторник, след като Саудитска

...
Цените на петрола се повишиха във вторник, след като Саудитска
Коментари Харесай

Петролът пак тръгна нагоре от страх за предлагането

Цените на петрола се покачиха във вторник, откакто Саудитска Арабия предизвести за опцията да понижи производството. Изявлението подхрани страховете за лимитирано предложение.

Фючърсите на суровия нефт Brent се повишиха с 93 цента, или 1%, до 97.41 $ за барел. Това се случи, откакто в понеделник те се намалиха с повече от 4 $, преди да компенсират загубите и още веднъж да се търгуват съвсем без смяна.

Фючърсите на американския недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) нарастнаха с 90 цента, или 1%, до 91.26 $ за барел.

Двата бенчмарка са надлежно с към 12% и 8% надолу този месец на фона на опасенията за световна криза и търсенето на гориво.

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) е подготвена да понижи производството, с цел да поправя неотдавнашния спад на цените на петрола, провокиран от неприятната ликвидност на фючърсния пазар и макроикономическите страхове, които подцениха извънредно лимитираното физическо предложение на недопечен нефт “, съобщи водачът на ОПЕК Саудитска Арабия в понеделник.

Саудитската държавна осведомителна организация SPA цитира министъра на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман, който е споделил пред Bloomberg, че ОПЕК+ има средствата и гъвкавостта да се оправи с провокациите.

Междувременно резултатът от иранската нуклеарна договорка остава значително нерешителен. Вчера Техеран упрекна Вашингтон в отсрочване, само че от Съединени американски щати настояха, че процесът по възобновяване на съглашението от 2015 година напредва.

Европа пък е изправена пред ново спиране на енергийните доставки заради щета на тръбопроводна система, пренасяща нефт от Казахстан през Русия. Това е в допълнение терзание на фона на проблемите с доставките на газ.

Настоящото лимитирано търсене и предложение се акцентира от количеството на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати в стратегическия петролен запас (SPR), които са на най-ниското си равнище от повече от 35 години “, сподели в записка Йеп Джун Ронг, пазарен пълководец от IG Group.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР