Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на по-слабия долар

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия във вторник, откакто поевтиняването на щатския $ направи лекия недопечен нефт по прелъстителен, съобщи Ройтерс.

Към 8:50 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,39 $, или 0,63%, до 62,54 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,44 $, или 0,75%, до 59,09 $ за барел. В понеделник и двата сорта поевтиняха с над 4%.

„ По-слабият щатски $ носи поддръжка. Нарастващото доверие в Съединени американски щати също оказва помощ “, разяснява Майкъл Маккарти, основен пазарен пълководец в CMC Markets и Stockbroking.

Доларът се намали с 0,4% по отношение на кошница от валути в понеделник и продължи поевтиняването си във вторник. Цените на петрола нормално нарастват при спад на $, защото по-слабите зелени пари вършат деноминирания в долари нефт по-евтин за страните с други валути.

За позитивните настройки способства и предстоящото на 12 април разхлабване на ограниченията против ковид в Англия, където ще бъдат отворени редица бизнеси, в това число всички магазини, фитнес зали и фризьорски салони.

Това оказа помощ да бъдат обезщетени опасенията по отношение на съглашението на ОПЕК+ от предходната  седмица, с което групата на износителките на нефт се контракти да облекчи настоящите сега съкращения на производството с 350 хиляди барела дневно през май, с още 350 хиляди барела дневно през юни и с към 400 хиляди барела дневно в допълнение през юли.

Решението на ОПЕК+ да усили доставките пристигна макар опасенията от възходящия брой на инфектираните с COVID-19.

„ Нарастващия брой на случаите в Индия и Европейския съюз държи търговците внимателни, като всевъзможни възобновени ограничавания евентуално ще се отразят на търсенето “, се споделя в записка на ANZ Research.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР