Цените на петрола се повишиха след като Саудитска Арабия обяви,

...
Цените на петрола се повишиха след като Саудитска Арабия обяви,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще намали добива на петрол в опит да повиши цените

Цените на петрола се покачиха откакто Саудитска Арабия разгласи, че ще понижи добива си. Новината беше обявена след срещата на ОПЕК+ във Виена. В азиатската търговия суровият нефт „ Брент “ нарастна с 2,4%, преди да се откри на равнище от към 77 $ за барел. От Виена, където се организира срещата на ОПЕК+ предава сътрудника ни Кароли Силаги. 

Саудитска Арабия ще понижи добива на нефт с още един милион барела на ден в опит да увеличи цените. 

Според оценките на МВФ Рияд се нуждае от цена на петрола над 75 евро за барел, с цел да балансира бюджета си, да финансира някои от своите „ мегапроекти “ и да трансформира стопанската система на кралствата.

Други производители от ОПЕК+ се съгласиха да удължат предходните съкращения на производството до идната година, до момента в който се борят с падащите цени и високата волатилност на пазара на фона на съветската инвазия в Украйна.

 

Делегатите от Ангола и Нигерия яростно напуснаха централата на ОПЕК. По-късно Организацията на страните експортьорки на нефт излезе с изказване. Те споделиха, че производството ще бъде понижено с 1400 барела дневно, което резултира в общо 40 000 барела на ден. 
Кароли Силаги, Euronews

Според съветския вицепремиер Александър Новак, който дава отговор за енергийните запаси, съкращенията подсигуряват непоклатимост на пазара.

Междувременно се появиха обвинявания, че ОПЕК манипулира цените, подкопава международната стопанска система посредством високите разноски за сила и застава на страната на Русия, макар глобите, наложени поради войната. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР