Цените на петрола се повишиха днес, стабилизирайки възходящата си тенденция

...
Цените на петрола се повишиха днес, стабилизирайки възходящата си тенденция
Коментари Харесай

Цените на петрола във възходяща тенденция

Цените на петрола се покачиха през днешния ден, стабилизирайки възходящата си наклонност от последните три месеца, осведоми БНР.

В същото време обаче неравномерното систематизиране на имунизациите против COVID-19, новите случаи на инфектирани и откриването на нови разновидности на вируса не престават да оказват напън върху котировките, съобщи "Ройтерс ".

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, нарастна с 10 цента до 55,14 $ за барел. Американският лек недопечен нефт увеличи котировките си с 1 цент до 52,21 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса. И двата сорта са поскъпнали с близо 8 на 100 през януари.

Цените на суровината бяха подкрепени от стратегиите за имунизация, които започнаха да се извършват в тежко засегнатите страни от пандемията от новия ковид. Друг фактор за повишението на котировките на петрола бе свиването на добива на съществени производители като Саудитска Арабия.

В същото време еуфорията от възможен завършек на пандемията бе охладена от бавния ритъм на имунизациите и увеличението на новите разновидности на ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР