Цените на петрола се повишават в петък сутринта поради оптимизма

...
Цените на петрола се повишават в петък сутринта поради оптимизма
Коментари Харесай

Петролът поскъпва, расте оптимизмът за търсенето

Цените на петрола се покачват в петък сутринта заради оптимизма за търсенето. Подобряват се вероятностите с помощта на сигналите за увеличено ползване на енергийни запаси в Китай и данните за по-слабо от предстоящото закъснение на растежа на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати.

Trafigura Group, един от най-големите търговци на първични материали в света, вижда " огромен растеж " за пазара на нефт, като отбелязва освобождението на арестуваното търсене след премахването на коронавирус рестриктивните мерки в Китай.

Към 9:15 часа българско време цената на мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures е 87,70 $ за барел, което е с 0,23 $ повече от края на миналата сесия. В резултат на търговията в четвъртък тези договори нарастнаха с $1,35 (1,6%) до $87,47 за барел.

Мартенските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг поскъпват с $0,23, до $81,24 за барел. До края на вчерашната търговия цената на тези договори се усили с $0,86 (1,1%) до $81,01 за барел.

Данните, оповестени в четвъртък, демонстрират, че стопанската система на Съединени американски щати остава гъвкава макар забележителното стягане на паричната политика от страна на Федералния запас.

По предварителни данни на Министерството на търговията Брутният вътрешен продукт през четвъртото тримесечие се е нараснал с 2,9% на годишна база след покачване с 3,2% през предходното тримесечие. Консенсусната прогноза на анализаторите, представена от Trading Economics, предполагаше намаляване на икономическия напредък до 2,6%.

По-значително закъснение на растежа в Съединени американски щати обаче може да пристигна по-рано, в сравнение с чакат вложителите, предизвестява Крис Гризанти, началник на тактиката за акции в MAI Capital Management.

" Ключовите тематики за петролния пазар тази година ще бъдат обстановката в Китай и спадът на доставките от Русия, дружно с упованията за световен стопански спад. Според нашите прогнози междинната цена за Брент през първото тримесечие ще бъде към 85 $ за барел ", сподели Шон Лим, анализатор в RHB Investment Bank Bhd, представен от Bloomberg..

Ден преди този момент организацията заяви, базирайки се на източници, че управляващите в Европейски Съюз обмислят опцията за въвеждане на таван на цените на дизеловото гориво, доставяно от Русия, от 100 $ за барел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР