Цените на петрола се повишaват в четвъртък на фона на

...
Цените на петрола се повишaват в четвъртък на фона на
Коментари Харесай

Най-голямата атака на хутите в Червено море тласка цените на петрола нагоре

Цените на петрола се повишaват в четвъртък на фона на риск от усилване на спора в Близкия изток, което да засегне корабоплаването в Червено море. Опасенията компенсираха и натрупването на ресурси от недопечен нефт в Съединени американски щати, което ограничи растежа на цените, написа Ройтерс.
Фючърсите върху суровия нефт от сорта Брент нарастват с 66 цента, или 0,86%, до 77,46 $ за барел, до момента в който цената на фючърсите върху американския West Texas Intermediate се покачва с 61 цента, или 0,85%, до 71,98 $ за барел.
И двата бенчмарка поевтиняха в сряда, откакто изненадващото нарастване на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати провокира опасения за търсенето.
Появиха се нови терзания обаче, откакто йеменските хути започнаха най-голямата си офанзива досега против комерсиалните морски направления в Червено море в сряда. Израелските удари в южната и централната част на Газа също се ускориха в сряда.
САЩ и Англия намекнаха, че ще подхващат спомагателни ограничения, в случай че офанзивите продължат, а Съветът за сигурност на Организацията на обединените народи (ООН) одобри резолюция, изискваща неотложно преустановяване на офанзивите.
„ Цените на петрола наподобява са неуверени тази седмица, защото участниците на пазара се пробват да проучват редица фактори “, съобщи Яп Джун Рон, пазарен пълководец в IG, визирайки геополитическото напрежение в Близкия изток, спорните доклади за запасите в Съединени американски щати и слабия международен напредък.
Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са се нараснали с 1,3 млн. барела през седмицата, завършила на 5 януари, до 432,4 млн. барела, оповестиха от Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA) в сряда. Очакванията на анализаторите бяха за спад от 700 хиляди барела.
Вниманието на пазара сега в ориентирано към данните за инфлацията в Съединени американски щати, които ще дадат по-ясна визия за това по кое време Федералният запас (Фед) може да понижи лихвените проценти.
„ Неочаквано нарастване на запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати провокира опасения за търсенето на недопечен нефт. Ревизираните упования за лихвените намаления обаче би трябвало да окажат поддръжка на цените на петрола, защото стопанската система се забавя по-слабо, в сравнение с Фед предвижда ", разяснява Леон Ли, анализатор в CMC Markets. 
„ Цените на петрола може да намерят поддръжка над 70 $, до момента в който повече данни не отчетат засилен напън върху стопанската система “, добави Ли.
В петък митническата администрация на Китай ще разгласява данни за търговията през декември, които ще покажат цялостната картина на търсенето през годината при най-големия покупател на нефт в света.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР