Цените на петрола се покачват в петък сутринта преди срещата

...
Цените на петрола се покачват в петък сутринта преди срещата
Коментари Харесай

Цената на петрола се вдига преди срещата на ОПЕК+

Цените на петрола се повишават в петък сутринта преди срещата на страните, участнички в съглашението за ограничение на добива ОПЕК+ през уикенда.

Августовските фючърси за европейския пример Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:12 часа българско време се търгуваха по 74,83 $ за барел, което е с 0,55 $ по-скъпо от края на вчерашната сесия. В четвъртък тези контракти нарастнаха с $1,68 (2,3%) до $74,28 за барел.

Цената на юлските фючърси за американския нефт WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се увеличи с $0,61 - до $70,71 за барел. В резултат на миналата сесия цената на тези договори се усили с $2,01 (3%) до $70,1 за барел.

Министерската среща на страните от пакта ОПЕК+ ще се организира във Виена на 4 юни и съгласно ръководещия сътрудник на Tyche Capital Advisors Тарик Захир може да повлияе на пазара, в случай че бъде взето решение за в допълнение понижаване на добива. Експертът сподели пред МarketWatch, че не изключва опцията за спомагателен спад в производството и означи предстоящите високи котировки на пазара, макар данните за запасите в Съединените щати.

В навечерието Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви за нарастване на комерсиалните ресурси от нефт предходната седмица с 4,49 милиона барела - до 459,66 милиона барела.

Стоковите запаси от бензин са намалели с 207 хиляди барела и възлизат на 216,07 млн. барела, а тези от дестилати се усилиха с 985 000 барела до 106,66 милиона барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР