Цените на петрола са стабилни в понеделник сутринта. Инвеститорите очакват

...
Цените на петрола са стабилни в понеделник сутринта. Инвеститорите очакват
Коментари Харесай

Петролът е стабилен. Пазарът се фокусира върху срещата на ОПЕК

Цените на петрола са постоянни в понеделник сутринта. Инвеститорите чакат плануваното за края на ноември съвещание на ОПЕК, на което водещите производители на суровината ще обсъдят понататъшната орис на съглашението за редуциране на добива.

Фючърсите за сорта сорта Brent поевтиняват през днешния ден с 0,14 % до $62,63 за барел. Контрактите за американския пример WTI в същото верме се търгуват по $56,62 за барел, с 0,12 % над равнището от края на предходната сесия.

В петък Brent нарастна с $1,36 (2,22%), до $62,72 за барел, а WTI - с $1,41 (2,56%), до $56,55 за барел. За цялата предходна седмица цената на Brent спадна с 1,3%, а на WTI - с 0,3%.

Срещата на ОПЕК остава главен фактор, определящ динамичността на петролните цени до края на годината. Досегашните мнения на участниците в пакта за редуциране на добива разрешават на пазара да чака неговото продължение н.до края на 2018 година. Но сякаш, рисковете картелът да забави вземането на съответното решение порастват, означават от Morgan Stanle, написа Reuters.

Анализаторите на банката означават, че вниманието на вложителите в този момент е приковано върху страните не влизащи в ОПЕК, изключително към Русия, и тяхната подготвеност да се продължи действието на съглашението.

Министрите на страните от ОПЕК и производители отвън картела ще се съберат на 30 ноември във Виена, с цел да обсъдят резултатите от общото им съглашение и бъдещата политика във връзка с петролния пазар. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР