Цените на петрола продължиха да се покачват в азиатската търговия

...
Цените на петрола продължиха да се покачват в азиатската търговия
Коментари Харесай

Цените на петрола се покачват за втори пореден ден

Цените на петрола продължиха да се повишават в азиатската търговия през днешния ден, откакто основен водопровод в Съединени американски щати остана затворен, а продължаващото разхлабване на коронавирус рестриктивните мерки в Китай подхрани очакванията, че търсенето на нефт във втората международна стопанска система ще се повиши, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Brent от Северно море прибавиха 64 цента или 0,8 до 78,63 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт се повиши с 64 цента, или 0,9 на 100 до 73,81 $ за барел.

Затварянето на тръбопровода " Кийстоун " (Keystone), по който от канадската провинция Албърта към Съединени американски щати минават 620 000 барела на ден, затруднява доставките на недопечен нефт и основава опасения, че запасите в хъба " Къшинг ", Оклахома ще намалеят. Тръбата, доставяща нефт за рафинериите в Средния запад и по брега на Мексиканския залив, е затворена от 7 декември след открит теч на територията на щата Канзас.

Експерти считат, че прекъсването на тръбата е понижило американските ресурси с 3,9 милиона барела единствено до 9 декември. Днес се чака отчет на Американския петролен институт по тематиката, а на следващия ден данни ще изнесе и Министерството на енергетиката на Съединени американски щати.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР