Цените на петрола продължиха да се покачват в азиатската търговия,

...
Цените на петрола продължиха да се покачват в азиатската търговия,
Коментари Харесай

Цената на петрола леко тръгна нагоре

Цените на петрола продължиха да се повишават в азиатската търговия, откакто ОПЕК+ реши да понижи добива с 2 милиона барела на ден от ноември, заяви международните организации.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през ноември се повишиха с 19 цента до 94,61 $ за барел. Американският лек недопечен нефт с доставка през ноември добави 24 цента до 88,69 $ за барел, което е най-високата му цена от 14 септември насам.

Договореното от ОПЕК+ понижение е най-голямото от април 2020 година и идва малко преди влизането в действие на европейското ембарго върху съветския нефт. Решението на картела може да повлияе съществено на и без друго ограничавания пазар поради опасенията от криза, както и да форсира инфлацията, предизвестиха наблюдаващи на пазара.

Повишаването на цената на суровия нефт може да помогне на Москва, която е изправена пред възбрана на Европейския съюз (ЕС) върху по-голямата част от нейния експорт на недопечен нефт и опит на Г-7 да ограничи цените на съветския нефт.

Тезата на Русия е тъкмо противоположната - съгласно нея решението цели да стабилизира пазара

Президентът на Съединени американски щати и разгласи, че екипът му ще потърси различни разновидности, с цел да не допусне цените на петрола летят нагоре.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР