Цените на петрола от еталонните световни марки в четвъртък се

...
Цените на петрола от еталонните световни марки в четвъртък се
Коментари Харесай

"Златният век" на шистовия петрол не е приключил

Цените на петрола от еталонните международни марки в четвъртък се повишават на фона на спада на запасите от суровината в Съединени американски щати. Но почналото преди седмица ценово рали стартира да се забавя, макар че новите ограничения на участниците в пакта ОПЕК+ за редуциране на добива ще поддържат равнището на котировките най-малко до края на 2019 година, оповестява money.bg.

Февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта нарастват $0,01 - до $66,18 за барел. В сряда тяхната цена се повиши с $0,07, достигайки при закриването на сесията $66,17 за барел. По този метод котировките на Brent порастват шеста сесия подред и се намират на тримесечен най-много.

Американският пример WTI за януари на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се подвига с $0,06 - до $60,98 за барел. По време на вчерашната търговия цената на тези договори спадна с 1 цент, до $60,93 за барел.

Новият министър на енергетиката на Съединени американски щати Дан Бруйет съобщи в сряда, че "златният век " на шистовия нефт в страната не е завършил. И предстоящото закъснение следващата година в Пермския басейн ще бъде краткотрайно.

Прилагането на нови технологии на извличане ще подобрят готовността на фирмите към съмненията на котировките, сподели министърът в изявление за организация Bloomberg. По неговите думи пазарът е станал по-малко волатилен с помощта на това, че Съединени американски щати реализира статус на огромен петролен производител.

Според оповестените в сряда публични данни на енергийното министерство, стоковите ресурси от суровината в Съединени американски щати през предходната седмица са се съкратили с 1,085 млн. барела. В същото време тези от бензин са нарастнали с 2,529 млн. барела, а от другите дестилати - с 1,509 млн. барела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР