Цените на най-популярните дестинации като Турция, Гърция, Испания и Кипър

...
Цените на най-популярните дестинации като Турция, Гърция, Испания и Кипър
Коментари Харесай

Как да спестите пари по време на почивка

Цените на най-популярните дестинации като Турция, Гърция, Испания и Кипър са се нараснали с към 12%. В резултат на това, доста хора търсят способи да спестят пари при планирането на почивката си, пишат отБи Би Си.

В интернет има стотици препоръки за това по какъв начин да се спестят пари, когато сте на отмора. Но с цел да сиспестите време да преглеждате препоръки, които ви оферират да живеете в Air BnB с нудист в Париж за 22 евро на вечер, от Financial Spectrum са събрали някои от най-хубавите оферти.
Планирайте овреме
Планирането овреме е значима тактика, когато става въпрос за понижаване на разноските при обмисляне на отмора. Имайки прелиминарен проект и ранно запазване, имате опция да се възползвате от по-ниски цени и специфични предложения. За да намалите разноските си, можете да прецените другите области, в които може да има благоприятни условия за икономисване.

Например, можете да помислите за други възможности като приготвянето на кафе у дома или вземането на бутилирано кафе със себе си.
Разделете спестяванията си
Създаването на обособена спестовна сметка за пътешестване е отлична концепция. Това ви разрешава да отделите съответни средства за почивката и да ги употребявате единствено за тази цел. Освен това, имате опцията елементарно наблюдавате какъв брой успявате да спестите за почивката си. Това може да бъде извънредно мотивиращ фактор, който ще ви предизвиква да продължавате да пестите и да постигате своите финансови цели за пътуването.
Резервирайте отвън пиковия туристически сезон
Колкото и да ни се желае да пътуваме до Европа през летните месеци, това е най-натовареното и скъпо време от годината. За да спестите пари, е добра концепция да резервирате почивката си отвън пиковия сезон, преди или след него, тъй че да можете да се насладите на времето и да се съобразите със своя бюджет. Това ви дава опция да се възползвате от по-изгодни цени за настаняване, полети и други услуги.
Спестете от полети
За да спестите пари при резервацията на полети, бъдете гъвкави с датите на пътешестване, избягвайте пиковите сезони и използвайте уеб сайтове за сравняване на полети, с цел да намерите най-изгодните цени.
Изберете настаняване на налични цени
За да спестите пари при избора на настаняване, можете да се свържите непосредствено със притежателя хотела, с цел да избегнете таксите на уеб страниците.

Обмислете и различни благоприятни условия за настаняване. Апартамент в Air B&B или в случай че пътувате сами - хостел - ще направи пътуването ви по-евтино и занимателно.
Хранете се като локален гражданин
Опитайте да избягвате туристическите атракции, където заведенията за хранене и питателните заведения са препълнени с туристи. Вместо това, проведете проучване и открийте дребни скъпоценни места, където локалните ядат. Това освен ще ви спести пари, само че и ще ви даде по-автентично преживяване.

Ще бъдете сюрпризирани да откриете, че можете да опитате някои от най-хубавите храни на половин цена.
Не вземайте назаем
Въпреки че може да е изкушаващо, избягвайте да вземате заеми, с цел да финансирате идната си отмора. Лихвите могат да прибавят стотици или даже хиляди долари към разноските за почивката ви. Никой не желае да има задължения след завръщането си вкъщи. Освен това може да се допусна, че в случай че не сте съумели да спестите пари преди почивката си, мъчно ще намерите пари да я изплатите по-късно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР