Цените на имотите в Гърция се върнаха на нивата отпреди

...
Цените на имотите в Гърция се върнаха на нивата отпреди
Коментари Харесай

Купуването на жилище в Гърция става все по-трудно

Цените на парцелите в Гърция се върнаха на равнищата отпреди рецесията, само че няма какво друго да ни припомня за златната епоха на пазара на недвижими парцели.

Лихвените проценти са доста по-високи, вложенията в жилища са ниски и действителните приходи към момента не са се върнали на равнищата отпреди рецесията, защото са разяждани от инфлацията, разяснява в.Катемарини. Цените на строителните материали доближиха такива равнища, че към този момент водят до прекъсване на новото строителство, а ипотечното кредитиране не може да се съпостави с интервала преди 2010 година Що се отнася до климатичните и енергийните рецесии, разноските за потребление на главното жилище (електричество, отопление, изстудяване и т.н.) скочиха внезапно, изключително за по-старите парцели.

Всичко сочи, че жилищният проблем ще се утежни още повече в бъдеще: хората, които желаят да купят нов дом, би трябвало да имат забележителна ликвидност и финансова мощ, с цел да покрият доста висока месечна вноска по ипотека.

Ако се извърнат към по-стар парцел, с цел да влагат по-малко, те ще се сблъскат или с доста високата цена на енергийното надграждане, или с нараснали сметки за отопление и електричество, а в случай че изберат да наемат, ще открият съвсем универсалната липса на налични парцели с месечен наем по-нисък от 700 евро за апартамент от 80-100 кв. м, в който комфортно да се настани четиричленно семейство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР