Цените на имотите ще паднат между 5 и 8% в

...
Цените на имотите ще паднат между 5 и 8% в
Коментари Харесай

Очакват до 8% спад в цените на имотите

Цените на парцелите ще паднат сред 5 и 8% в идващите няколко години.  Прогнозата направи финансовият съветник и създател на уеб страницата SmartMoney.bg Стойне Василев пред " Блумбърг тв България ". Според специалиста, пикът в цената на жилищата у нас е доближат.

„ Ще има промяна в идващите няколко години в цената на жилищата. Не чакам това, което се случи през 2008 година, когато финансовата рецесия спомогна за спукването на балона в бранша. Очакванията ми са за спад сред 5-8% “, уточни Василев.

Традиционно столицата задава трендовете в това отношение, до момента в който останалите огромни градове, като Пловдив, Варна, Бургас и Русе, следват образеца с 5-6 месеца забавяне, сподели още той.

Цените на земеделската земя обаче се движат от свои лични мотори, които нямат доста общо с жилищата и комерсиалните площи, разяснява Василев.

„ Ключова за цената на земеделската земя е културата, която се отглежда на нея. Пшеницата, царевицата, житото – те са все артикули с ниска добавена стойност. Овошките и зеленчуците пък са с висока “, посочи специалистът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР