Цените на храните в глобален мащаб са спаднали през миналия

...
Цените на храните в глобален мащаб са спаднали през миналия
Коментари Харесай

По-ниски цени на храните през април в глобален мащаб от рекордните през март

Цените на храните в световен мащаб са спаднали през предишния месец малко под рекордното за всички времена ниво от месец март, оповестиха от Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие (FAO).

Понижението с 0,8 на 100 за април по отношение на март, колкото и малко да е, е добре пристигнало, изключително за страните с ниски приходи на популацията и дефицит на храни, само че предизвикването пред тях остава, уточни основният икономист на FAO Максимо Тореро.

Заместник-директорът на организацията Йозеф Шмидхубер заяви, че близо 25 милиона тона зърно не може да бъде изнесено от Украйна поради блокадата в Черно море и инфраструктурни спънки.

Това освен поддържа интернационалните цени високи, само че основава проблем за депозиране на зърното, което ще бъде добито това лято, защото силозите в Украйна са цялостни.

По-рано тази седмица FAO рапортуваха, че броят на застрашените от апетит по света е повишен с близо 40 милиона през 2021 година. Войната в Украйна прави тези хора още по-уязвими, защото Украйна и Русия са производители на храни с световно значение, а Русия е значима и като снабдител на газ и изкуствени торове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР