Цените на горивата ще се повишат не заради продажбата на

...
Цените на горивата ще се повишат не заради продажбата на
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Цените на горивата ще се повишат заради отказа от дерогацията

Цените на горивата ще се покачат не поради продажбата на „ Лукойл ", а поради отхвърли от дерогацията. Това сподели някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Забраната за експорт на артикули по думите му е доста недомислена, защото у нас те нямат ползване. Такива са котелното гориво и нискооктановият бензин. „ Лошото е, че имаме проблем и със самия бензин, високооктановия бензин, който в случай че се забрани за импорт, няма какво да се прави, само че няма и къде да се съхранява. Това е неуместно решение. То единствено по себе си води рафинерията до затваряне в някакъв недълъг интервал от време ", счита Овчаров.

Ако идващите притежатели на рафинерията са експерти, той не чака да има разтърсвания в компанията.

„ България няма някакъв мотив, с който да управлява процеса на продажба. България, в случай че желае, може да я национализира, може да вкара специфичен шеф, само че това ще докара до спомагателна дестабилизация ", разясни Овчаров.

„ Лукойл " работи с към 5 до 7 милиона нефт годишно и никога не може да работи с повече, каквито са обвиняванията на евроатлантическите ни сътрудници. Друга опорка съгласно него са упрекнатата за свръхпечалби на рафинерията в размер на 3 милиарда $.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР