Заслугата за затварянето на Симеоновския лифт до голяма степен е

...
Заслугата за затварянето на Симеоновския лифт до голяма степен е
Коментари Харесай

Цветомир Петров: Фандъкова е виновна за затварянето на Симеоновския лифт

„ Заслугата за затварянето на Симеоновския въжен превоз значително е на безхаберието и бездействието на предходното ръководство. Тук главен провинен е Йорданка Фандъкова. Нека тя да каже за какво и по какъв начин се стигна до тук. "

Това сподели в предаването „ Тази заран " ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров по отношение на новината, че Симеоновският въжен превоз публично повече няма да действа.

По думите му през 2007 година, когато е готова продажбата на въжени линии към „ Витоша Ски ", преди да стане кмет на София, Фандъкова е била част от Столичната общинска организация по приватизацията.

Цветомир Петров изясни още, че тази организация е почнала продажбата, изготвила е цялата документи, подписала е контракта и е направила действителната продажба. А договорът извънредно доста ощетява общината и няма никакви механизми тя да влияе, с цел да си върне лифтовете.

От ГЕРБ-СДС упрекнаха столичния кмет в безучастие. Той пък съобщи, че грешките са от предишното ръководство
„ След това Фандъкова стана кмет. И очевидно години наред не прави безусловно никакъв надзор, щом стигаме досега, в който всичко стопира да работи ", сподели още ръководителят на СОС.

„ Симеоновският въжен превоз не работи от декември месец, а не от през вчерашния ден. Знаехме, че има проблем с мотора. Търсим разновидности и многопластови решения, които да вземат решение голям брой проблеми. Проблемът е насъбран от 17 години. Ако лифтът беше общински, нямаше никакъв вид да се стигне до тук ", сподели още той.

Петров изясни, че общината води съществени диалози със притежателя на лифта, с цел да се реши казусът.

Във връзка с реорганизацията по столичните булеварди „ Витоша " и „ Патриарх Евтимий " ръководителят на СОС изясни, че планът съществува от доста години и е влезнал в доста стратегически документи за развиването на София.

„ Отчитам като уязвимост неналичието на навременна връзка с жителите за реорганизирането на придвижването по бул. „ Патриарх Евтимий " и бул. „ Витоша ". Паркоместата може би са най-големия проблем на реорганизацията. Търсим решения, с които да дадем опция на хората да паркират ", увери Цветомир Петров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР