Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават в началото на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия в понеделник, 22 януари се намаляват, като наблюдаващите изясняват това с обновяване на най-големите залежи в Либия.

Котировката на мартенските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures са на равнище от 78,36 $ за барел, което е с 0,20 $ или 0,25% под цената при затваряне на предходната сесия. В петък цената по тези контракти се увеличи с 0,54 $ или с 0,7 % до 78,56 $ за барел.

Цената на фючърсите за февруари за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се намаляват с 0,28 $ или 0,38 % до 73,13 $ за барел.  При затварянето на предходната търговия цената по договорите за този вид се откри на равнище от 73,41 $ за барел. Срокът на февруарските фючърси изтича при затваряне на търговията в понеделник. По-активно търгуваните фючърси за месец март поевтиняват с 0,31 $ или 0,42% до 72,94 $ за барел.

През предходната седмица вид Brent нарастна с 0,3%, а WTI – с 1%.

Либийската национална петролна корпорация заяви в неделя за анулация на режима на форс мажор и цялостно обновяване на добива от находището Аш-Шаарра, от което се добиват към 300 хиляди барела дневно. Производството от находището бе спряно на 7 януари, поради митинги.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР