Цените на двата основни сорта петрол растат уверено в хода

...
Цените на двата основни сорта петрол растат уверено в хода
Коментари Харесай

Цената на петрол сорт Brent надхвърли 81 долара за барел


Цените на двата съществени сорта нефт порастват решително в хода на търговията в понеделник след изказванията от страна на ОПЕК+, а като резултат цената на петрола вид Brent се усили над равнището от 81 $ за барел за пръв път от ноември 2014 година

Ноемврийският фючърс за петрола вид Brent на Лондонската борса ICE Futures в късните следобедни часове нарастна с 2,52 $ или 3,2 % и се търгуваше на равнището от 81,32 $ за барел. Малко след 20 часа българско време цената на Brent се откри на 80,96 $ за барел.

Котировката на фючърса за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) скочи с 1,82 $ или 2,57 % до 72,6 $ за барел, а след 20 часа българско време се търгува при равнище от 72,26 $ за барел.

Предишното най-високо равнище при Brent бе записано през месец май, когато цената доближи 80,50 $ за барел.

Повечето анализатори считат, че ОПЕК и другите страни, добиващи нефт целят увеличение на добива на нефт, с цел да компенсират намаляването на доставките от Иран и Венецуела, оповестява от своя страна Dow Jones. Друга част от анализаторите обаче са на мнение, че повишаването прави котировките по-уязвими към бързото връщане обратно, като регистрират опасенията във връзка с растежа на международната стопанска система и желанието на ОПЕК да резервира цените под 80 $ за барел.

Както стана ясно преди ден министерската комисия за мониторинг към ОПЕК+ реши да се придържа към постигнатото съглашение през тази година и на практика не реагира на настояването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за неотложно намаляване на цените на петрола.

Освен анализатори, търговците на нефт не изключват, че цената на петрола ще нарастне и ще доближи през идващите месеци до 100 $ за барел за пръв път от 2014 година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР