Цените на акциите на американската компания Apple достигнаха рекордно високо

...
Цените на акциите на американската компания Apple достигнаха рекордно високо
Коментари Харесай

Стойността на Apple надхвърли 2,5 трилиона долара - никоя от американските компании не го е постигнала

Цените на акциите на американската компания Apple доближиха рекордно високо равнище. В понеделник цената на акциите на софтуерния колос се увеличи с 3,04% и все още на довеждане докрай на търговете, една акция на компанията струваше 153,12 $ – това е най-хубавото затваряне на търговете в историята на Apple. Над тази стойност акциите на Apple се търгуваха единствено в средата на деня, когато цената на една скъпа книга доближи Щатски долар 153.49.

На фона на тези триумфи, пазарната капитализация на Apple за първи път в края на деня надвиши 2,5 трилиона $, възлизайки на 2,531 трилиона $ . Това значи, че Apple е станала първата американска компания от по този начин наречения „ клуб на трилионерите “, която преодоля прага от $2,5 трилиона пазарна капитализация. В момента по целия свят единствено националната петролна компания на Саудитска Арабия Saudi Aramco коства повече от Apple, капитализацията на която е 7,01 трилиона $. Що се отнася до „ клуба на трилионерите “, в него, с изключение на Apple, влизат Microsoft ($2 281 трилиона), Alphabet ($1 934 трилиона), Amazon ($1 733 трилиона) и Фейсбук ($1,073 трилиона).

Акциите на Apple започнаха да нарастват на 27 август, когато компанията разгласява тримесечните си финансови доклади. В интервала от 28 април до 26 юни (за Apple, третото фискално тримесечие на 2021 г.) приходите на компанията са се нараснали с 36% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и възлизат на рекордните $81,4 милиарда, до момента в който чистата облага се е нараснала с 93% до 21,74 милиарда $, или 1,3 $ за акция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР