Цени на недвижимите имоти в Канада минаха през най-големия си

...
Цени на недвижимите имоти в Канада минаха през най-големия си
Коментари Харесай

Страната, в която имотите не са поевтинявали толкова бързо от десетилетие

Цени на недвижимите парцели в Канада минаха през най-големия си месечен спад от години насам. Това демонстрират данни на Канадската асоциация за недвижими парцели (CREA), представени от Business Insider.

Цените регистрират максимален спад за съвсем десетилетие. Показателят за юли, който наблюдава цената на " типичния " дом в страната, падна до 607 100 $.

Спадът от 9 400 $ през предишния месец акцентира понижението от 1.52 на 100. Подобни месечни стойности имотният пазар в страната е отчитал през 2008 година, когато през декември цените са се стопили с 1.66 %.

По-важната наклонност за наблюдаване е забавянето на растежа на цените. Те към момента са по-високи от предходната година, само че темпът на напредък се свива бързо. Цената от 607 100 $ през юли 2017 година е с 12.86% по-висока в съпоставяне със същия месец на предходната година.

Но макар спада в тази ситуация не може да се приказва са срив в цените. Това е релативно дребен спад в контрастност с доходността на пазара, осъществена през последните няколко години.

Това е единствено вторият следващ месец на спад и по тази причина е прекомерно рано да се назова наклонност, показва коментар на изданието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР