Цената на златото в сряда сутринта почти не се променя,

...
Цената на златото в сряда сутринта почти не се променя,
Коментари Харесай

Златото е стабилно в очакване действията на Федералния резерв

Цената на златото в сряда сутринта съвсем не се трансформира, излиза наяве от данните за днешната търговия. Пазарите не престават да правят оценка по-нататъшните ограничения на Федералния запас на Съединени американски щати по отношение на лихвената политика като обръщат внимание и на събитията в Полша.

Към 9:40 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се повиши с $0,60, или 0,03%, до $1777,4 за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1774,95 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на декемврийските фючърси за среброто се повишиха с 0,29% до 21,58 $ за унция.

Търговците не престават да правят оценка идващите стъпки на Фед по отношение на базовите лихвени ставки Следващото съвещание на регулатора е планувано за средата на декември и пазарите значително чакат закъснение на повдигането на лихвения % до 50 от 75 базисни пункта в светлината на последователното закъснение на годишната инфлация в Съединени американски щати.

Златото е сензитивно към сигналите от Фед, защото решенията за паричната политика на регулатора се отразяват в $, което от своя страна се отразява върху цената на златото. Колкото по-скъп е доларът, толкоз по-малко злато е преференциално за покупка в друга валута и толкоз по-малко е търсенето на благородния метал. Отслабването на щатската валута, в противен случай, поддържа цената на златото.

В същото време пазарните участници наблюдават развиването на събитията в Полша. По-рано полските медии оповестиха за рухването на две ракети на територията на страната, само че в по-нататъшни изказвания на полските управляващи става дума за една ракета. Инвеститорите се притесняват, че тези събития могат да провокират ескалация на геополитическото напрежение в света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР