Цената на газа години наред беше понижавана в рамките на

...
Цената на газа години наред беше понижавана в рамките на
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Административно определяне на цени е обречено на провал

Цената на газа години наред беше понижавана в границите на тези геополитически игри, които си играят. Друг е въпросът, че аз в никакъв случай не можах да схвана откъде-накъде цената на газа ще е функционалност на цената на нефта. Това съобщи в студиото на " Още от деня " ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. По думите му е можело КЕВР да направи изпреварващо повишаване, с цел да не се стига до фрапантно покачване на цената в този момент.

Той предизвести за положението, в което се намират ТЕЦ-овете, разпределението на студения запас от последните седмици и че " при две седмици на минус 20° и енергетиката ни си е отпътувала ".

Манолов подлага на критика концепцията комерсиалните вериги да не продават с надценка хляба, защото те могат да избият тази облага от други места, само че кварталният магазин за самун не може.
Димитър Манолов: В пазарна стопанска система всички опити за административно установяване на цени на потребителски артикули са обречени изначално на неуспех. Сигурно звучи добре, само че в случай че питате Владислав Горанов, той ще ви каже, че тази система не може да се управлява. Този надзор не може да се случи ".
По думите му КТ " Подкрепа " от дълго време предлага концепцията за диференцирана ставка за Данък добавена стойност върху избрани артикули от първа нужда, учебници, печатни издания и други и посочи, че има доста страни, в които процентът върху тези артикули е нула.

Вижте и още във видеото.
 ​КЕВР утвърди цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2018 година ​КЕВР утвърди цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2018 година
Комисията за енергийно и водно контролиране одобри Решение по отношение на подаденото от „ Булгаргаз” ЕАД заявление за одобряване на цени за IV-то тримесечи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР